HAPËSIRAT

Ambjentet

Roli kryesor i Innovation Hub Tirana është të ndihmojë kompanitë apo individë për të zhvilluar dhe realizuar idetë dhe projektet iniciativat. Qëllimi është për të nxitur zhvillimin socio-ekonomik dhe konkurrencës nëpërmjet inovacionit. Innovation Hub Tirana është një qendër e inovacionit dhe krijimit të njohurive, duke kombinuar njohuritë lokale me shkallë globale. Ambienti ka një sipërfaqe prej 800 m2.

ambjentet_foto

 

Tech shop

TechShop do të lejojë personat e të gjitha niveleve të aftësisë për të përdorur mjete industriale dhe pajisje për të ndërtuar projektet e tyre, duke ofruar siguri dhe trajnimin bazë të përdorimit të të gjitha mjeteve dhe pajisjeve dhe mbi tema të ndryshme. Ajo do të japë anëtarëve të saj me mjetet e nevojshme: Njoftime, elektronikë, makinat CNC, 3D printera, skaner 3D, stacionet saldim, etj, në mënyrë që ata mund të ndërtojnë prototipa dhe produkteve.

techshop_logo.pdf

 

Hacker Space

“Objektivat “”Hacker Space”” janë të grupojë në një ambjent të posaçëm një grup njerëzish me interesa të përbashkëta në informatikë apo teknologji, në mënyrë që të bashkëpunojnë në projekte, të ndajnë njohuritë e programimit dhe të diskutojnë mbi teknologjitë e reja. Ajo do të jetë një hapsirë pune operative ku entuziastët e kompjuterit mund të takohen, të bisedoj dhe të bashkëpunojnë dhe të ndajnë interesat e tyre të përbashkëta, shpesh në informatikë, përpunimit, teknologji, shkenca, arti dixhital, ose arte elektronike.”

hackerspace-ss

 

Fabrication Lab (Fab-Lab)

“Fab Lab është një ambjent pune në shkallë të vogël i cili ofron fabrikime dixhitale. Është lehtësisht i aksesueshëm në burime, ku çdokush mund të shpikë dhe të bëjë çdo gjë. Ky ambjent në zhvillim përmban një grup fleskibël makinerish kompjuterike që ju lejon të shpikni, të krijoni dhe të zhvilloni. Innovation Hub Tirana ju ofron një hapësirë krijuese për disenjatorët e produkteve dhe sipërmarrjeve për të provuar idetë e tyre dhe sjelljen e tyre në jetë.
Në Fab-Lab do të gjeni pajisje dhe sektorë si: departamenti i tekstiles, teknologji 3D dhe CNC, ambjenti i punës me dru. Ky laborator përmban gjithashtu “”vilny cutter””, pajisje kjo funksionale për grafikë, printime, krijime origjinale, banera, etj.”

 

Departamenti tekstil dhe i drurit

“Departamenti i tekstileve ju siguron një makinë të kompjuterizuar qepëse për të zbukuruar pothuajse çdo gjë virtualisht, nga veshje të artikujve dekor në shtëpi, dhe për krijimin disenjimeve unike. Makina është e pajisur me një ekran të madh back-lit LCD e cila mundëson zgjedhjen e kompjuterizuar thur dhe një udhëzues të veçantë, duke ofruar qepje alfanumerike për germa apo monogramming për bazë.
Departamenti drurit përmban një sharrë të vogël (afërsisht për 10″”) statike, për prerjen e një sërë materialesh të vështira, sidomos ato me prejardhje pyjore. Kjo do të lejojë kryerjen e një shumëllojshmërie operacionesh të përpunimit të drurit. Tavolina portabël e sharrës portativ ka një diametër tehu të përafërt me 10 “”, me një prerje të thellë 3-1 / 4″” dhe një motor prej 120V @ 60 Hz me 5000 RPM. ”

 

Open Design City

“Hapësira e “”Open Design City”” konsiston në zhvillimin e produkteve fizike, makinave dhe sistemeve duke. Hapësira e “”Open Design’ përfshin krijimin e “”free and open-source software (FSS), ashtu si dhe “”open source hardware”” (OSH) dhe të gjitha proçeset do të fasilitohen nëpërmjet përdorimit të pajisjeve elektronike ICT, tabela Arudino, Raspberry Pi, etj.”

open_design_city

 

Laboratori “Hardware”

Laboratori “Hardware” ju ofron lehtësi në organizimin e video konferencave, me audio dhe video te cilësisë së lartë. Këtu ju mund të lidheni direkt me Innovation-Hub-e dhe të rinj të tjerë të apasionuar në ITC nga I gjithë rajoni.

 

Klubi i të rinjve inovator

Klubi i të rinjve inovator është një iniciativë për të stimuluar të rinjtë në fushën e sipërmarrjes. Në këto ambjente do të organizohen takime pune, seminare dhe aktivitete të tjera të ngjashme për të rritur aftësitë e të rinjve në fushën e ngritjes së bizneseve.

klubi_sipermarresve