iPal, një robot në vend të prindërve

Public in: 10/11/2016

Postuar (Shtator, 2016)

Robotët mund të bëjnë shumë nga gjërat që bëjnë njerëzit, ndonjëherë edhe më mirë. Ata realizojnë cocktails të ndryshëm, përgatisin pica, qëndrojnë si roje sigurie etj. Një gjë për të cilën ne jemi thuajse të sigurtë që ata nuk mund të bëjnë më mirë: të kujdesen për fëmijët tanë. Ato nuk mund t’i përkëdhelin, puthin apo shfaqin dashuri pa kushte, si një mama, baba apo një dado. Por kjo nuk i ka ndaluar krijuesit e iPal për të krijuar një robot në rolin e babysitter-it. Bëhet fjalë për një paisje me 3-këmbë, e cila flet, ka një kamera mbikqyrëse, një ekran tablet me prekje dhe shumë aplikacione të tjera të cilat bëjnë të mundur përkujdesjen ndaj fëmijëve në rastet kur prindërit nuk e kanë të mundur.

Burimi: https://www.entrepreneur.com/article/283157