Nanoshkenca shëndeti dhe jeta

Public in: 10/11/2016

Postuar nga University of California – Los Angeles (Tetor, 2016)

Hulumtimi mbi Nanoshkencën përfshin molekula që janë vetëm 1/100 e madhësisë së qelizave të kancerit dhe që kanë potencialin për të përmirësuar rrënjësisht cilësinë e shëndetit dhe jetës. Aktualisht 9 nano-shkencëtarë të shquar janë duke vëzhguar rreth asaj që ne mund të presim në dekadën e ardhshme, duke arritur në përfundimin se nanoshkenca është e gatshme të japë kontribut të rëndësishëm në shumë fusha, duke përfshirë kujdesin shëndetësor, elektronikën, energjinë, ushqimin dhe ujin. Shërbimet e ndryshme mjeksore si dhe rritja e efiçensës energjitike janë vetëm dy nga shumë mënyrat që nanoshkenca do të përmirësojë shëndetin dhe jetën tonë në të ardhmen, thonë studiuesit.

Burimi: https://www.sciencedaily.com